{{Message}}

Sår hud som følge av urin og avføring

Inkontinens rammer både kvinner og menn, og én av tre kvinner opplever inkontinens i løpet av livet. Urin og avføring kan lett irritere huden og føre til hudskader, og flere som opplever inkontinens kan derfor i tillegg slite med sår hud i skrittet.

Fuktighet som oppstår ved inkontinens gjør huden mer sårbar for friksjon, og dette kan føre til hudavskrapninger og at huden blir mer utsatt for trykksår.

Også personer med stomi kan oppleve sår hud rundt stomien. Det kanskje skje ved lekkasjer dersom hullet i hudplaten for eksempel ikke har vært festet godt nok.

Tradisjonell vask med såpe og vann på det gjeldende området kan skade huden ytterligere. For å unngå sår hud, bør man bruke hudpleieprodukter som er spesielt tilpassede og forebyggende.

 

Produkter

Barrierekrem beskytter både hel og skadet hud mot urin, avføring og andre kroppsvæsker. Den beskytter dessuten mot friksjon og fuktighet, og fås på blå resept.

 

Comfeel barrierekrem

Comfeel Barriere er en mild hudkrem som er ideell for å forebygge tørr, irritert og maserert hud. Den er spesielt utviklet for å beskytte hud som over tid er utsatt for kroppsvæsker som tarminnhold, urin og puss. Comfeel Barrierens innhold av parafinolje og silikon gjør den vannavvisende og dermed motstandsdyktig mot kroppsvæsker, samtidig som den gjør huden glatt og myk. Den bevarer også hudens naturlige pH.

 

Secura Extra Protective Cream Z30 92g barrierekrem

Triple Care er en beskyttende barrierekrem egnet til rengjøring og beskyttelse ved sensitiv hud, inkontinens og stomi. Kremen virker dempende på irritert hud og rehabiliterer ødelagt hud, og er refusjonsgodkjent

 

Stomi Silesse Skin Barrier 3ml

Denne kremen inneholder 100% silikon, og beskytter, bevarer og lindrer. Den svir ikke på skadet hud, tørker hurtig og bandasjering er mulig direkte etter bruk. Allergenfri. Egnet ved stomibehandling, inkontinens og sårbehandling.

 

Cavilon 3345N skumapplikator 3ml beskyttelsesfilm

Cavilon barrierefilm er en alkoholfri flytende væske som raskt danner en gjennomsiktig, pustende og beskyttende film på huden. Barrierefilmen beskytter huden mot blant annet urin, avføring, andre kroppsvæsker, klebende bandasjer og mot friksjonsskader.

 

Kilder

Annelise Vågan Pettersen, 3mnorge.no, coloplast.no

RELATERTE ARTIKLER

Brannsår

Hvordan behandle brannskade? Det er viktig å behandle en brannskade så fort skaden skjer. Små, overfladiske brannsår kan du behandle...

Les Mer

Diabetes og sår

Som diabetiker er man utsatt for å få fotsår, fordi skader på nervene i føttene gjør at evnen til å føle smerter eller ubehag i føttene blir dårligere...

Les mer

Svelgevansker

Svelgevansker kalles også dysfagi, og er et felles begrep for lidelser som påvirker svelgeprosessen. Dysfagi er et symptom på underliggende...

Les mer