{{Message}}

Mediq Norge har inngått eksklusivt samarbeid med Acelity

Acelity er et globalt selskap med portefølje av avanserte sårbehandlingsprodukter og regenerativ medisin med hovedkontor i Texas, USA.

Acelity består av datterselskapene;
• KCI (vakuumbehandling av sår) 
• Lifecell (høsting av celler for å lage ny hud) og 
• Systagenix (sårbehandlingsprodukter som skum, silikon etc).

Mediq Norge, Danmark, Finland og Sverige har inngått en eksklusiv distribusjonsavtale med Acelity, hvor Mediq skal distribuere Acelitys portefølje av avanserte produkter for sårbehandling og regenerativ medisin i de fire nordiske land. 

I Norge er Acelity mest kjent for sine vakumprodukter innen sårbehandling under navnet KCI.

Nyhet fra Kliniderm

Klinifix tubulær viskosebandasje er en elastisk tubebandasje med 2-veis elastikk i vertikal
og horisontal retning. Dette gir høy komfort og bevegelsesfrihet.

Strukturen i vevingen gjør at produktet puster.
Brukes bl.a til fiksering av bandasjer/kanyler/støtte, og produktet kan brukes under gips
og kompresjonsbehandling.

Fargekode på hvert produkt indikerer størrelse. Rød kan brukes på små kroppsdeler,
grønn på små/mellomstore kroppsdeler, blå store kroppsdeler, gul ekstra store kroppsdeler,
hoder, barnekropper, lilla voksne kropper.

Inneholder 90,5% viskose og 9,5% polyuretan. Hver rull er pakket individuelt i forpakning.

Perforert på siden slik at rullen kan trekket ut fra forpakning. Fargekode lineært i lengderetning som indikerer størrelse.

Fingerbandasje fra Systagenix

Adaptic Digit fingerbandasje fra Systagenix

Adaptic Digit er en unik ikke–klebende fingerbandasje laget av et unikt, klebrig, silikonbelagt stoff dekket med en rørformet bandasje.

Den er utformet spesielt for bandasjering av fingre og tær. Adaptic Digit setter seg ikke fast i såret. Den er komfortabel og ikke klumpete, og tillater dermed maksimal fingerfleksibilitet.

Adaptic Digit er hurtig og lett å påføre.
Ingen applikator eller saks er nødvendig. Den fjernes lett fra såret, noe som minimerer traume.

E- læringskurs innen sårbehandling

Mediq Norge har utviklet et E- lærings kurs innen grunnleggende og avansert sårbehandling.

Mediq Norge er stolte over at kunne tilby deg tilgang til e-lærings kurs. Vi vet at det kan være vanskelig i en travel hverdag å prioritere kurs og løpende oppdateringer. Med disse e-læringskursene kan du bli oppdatert når du har tid – og du kan ta litt av gangen som det passer i arbeidsdagen.

Det er mye å lære om sårbehandling. Det finnes kroniske og akutte sår som har forskjellige behandlingsmetoder. E -læringskurset gir deg en innføring i hva slags sårbehandling du bør bruke i ulike situasjoner.

E- læringskurset vil nøye undersøke alle alternativer for sårbehandling basert på casestudier og eksempler. Kurset avsluttes med en prøve.

Kurset er beregnet for helsepersonell som har ansvaret for sårbehandling og eller som rapporterer observasjoner knyttet til sårbehandling.

Tips og råd

Det finnes mange gode råd og tips til sårbehandling. Mange av disse inngår i våre kurs og undervisninger, og baserer seg på fagkunnskap og kliniske erfaringer. Uavhengig av dette så gjelder det også å ha sunn fornuft og ikke alltid gjøre sårbehandling mer komplisert. God sår -og håndhygiene vil alltid være viktig og krever lite av midler og ressurser.

Vask hender og bytt hansker etter sårrengjøring før rent utstyr tas i bruk. Enkle tiltak er viktig for å unngå smittespredning i forbindelse med sårengjøring og bandasjeskift.

Trenger du brukervennlige hansker med lang mansjett til sårstell? Se vår kvalitetshansker fra Klinion i vår netthandel. De er utviklet for å gi en god passform og fingerfølingsevne.