{{Message}}

For deg som pårørende

Blære- og urinproblemer som inkontinens og akutt urinretensjon kan forårsakes av en rekke medisinske årsaker. Å oppleve blæreproblemer kan det ha stor påvirkning på helse og livskvalitet. Det er viktig at de som opplever dette diskuterer symptomene med lege. 

Mediq leverer alt av inkontinensutstyr. Vi har over 100 års erfaring på levering av blåreseptvarer og sykepleieartikler, og har siden 1913 bistått personer i Norge med å få det stomiutstyret de har behov for. Varer fra Mediq leveres diskret og fraktfritt hjem, eller kan hentes på vårt apotek eller i våre klinikker.

Mediqs sykepleierteam - fordi fagkunnskap er viktig

Mediq har lang erfaring og et eget dedikert sykepleiefaglig team, som kan bistå personlig, på telefon og på mail. Mediqs sykepleiefaglige team er dedikert til å veilede og bistå med tjenester og produkter allerede din pårørende evt er kommet ut av sykehuset, og videre gjennom hele livet. Mediq samarbeider med både statlig og privat fagmiljø, samt ulike interesseorganisasjoner for å til en hver tid være faglig oppdatert.

Riktig inkontinensutstyr er viktig;

Mediq leverer det inkontinensutstyret som legen har foreskrevet, uavhengig av størrelser og merker.

Det er viktig at personen føler seg trygg med det utstyret den har, og at det ikke hemmer livskvalitet. Mediq samarbeider med leger, urologer og medisinsk fagmiljø i Norge for å kunne levere brukere det beste urologiske utstyret på markedet.

Mediqs sykepleiefaglige team og vår kundeservice har hver enkelt kunde i fokus, og veileder i bruk, utvalg og muligheter.

Blå resept

Ved plager med urinretensjon (problemer med å tømme blæren helt) eller urin- og avføringslekkasje har personen krav på dette på blåresept.  For å få utstedt blåresept, må lege på sykehus eller legekontor kontaktes. Det er mange som ikke kontakter lege og betaler av egen lomme. 

Det er mer enn 500.000 mennesker i Norge som opplever urinlekkasje, og dette kan forekomme i alle aldre. Dette innbærer at 1 av 4 kvinner og 1 av 8 menn vil oppleve det en gang i livet. Det er er estimert at i overkant 450 millioner i verden har en eller annen form for inkontinens. 

En lege vil kunne gi gode og riktige råd, samt resept på det utstyret personen trenger konfidensielt. Mediq leverer også utstyret diskret og fraktfritt.